Ansvarlig forretningsdrift på agendaen hos sirkulære Rubtiler i Polen


Pure sine rådgivere har vært i Polen og inspirert rundt området ansvarlighet, samt bidratt med verktøy for å jobbe enda bedre med miljø og leverandøroppfølging.

I 2013 resirkulerte Polen 25% av sitt avfall. Målet som skal nås innen 2020, er at minimum 50% av avfallet skal resirkuleres. Dette krever stor innsats og etablering av mange nye virksomheter. Pure har gleden av å bistå en av disse bedriftene – Rubtiler som gjenvinner gamle dekk. I den lille byen Slawno utenfor Warsawa får både polske, tyske og nederlandske dekk nytt liv. Med støtte fra EEA Grants gjennom Innovasjon Norge åpner virksomheten nå to nye produksjonslinjer. Nyvinningen gir blant annet bedre utnyttelse av materialene gummi og stål til videresalg. Dette er et viktig bidrag for å møte utfordringen med stadig økende ressursknapphet. I fabrikken gjøres også råstoffet gummi om til nye og attraktive produkter som “gummifliser” til utendørs lekeplasser og til kunstgressbaner.