Grønne valg gir bærekraftig drift


Asplan Viak har gått til innkjøp av hydrogenbil som skal drives av egenprodusert solkraft

Vår visjon er å være den fremste arena for samfunnsutvikling. For oss blir det derfor viktig å gå foran og leve som vi lærer. Derfor er vi partner, rådgiver og leietaker i Powerhouse Kjørbo. Derfor går vi nå til anskaffelse av hydrogenbil, sier administrerende direktør, Øyvind Mork, i en uttalelse på egne hjemmesider.

Overskuddet fra strømproduksjonen i bygget skal etter planen gå til den lokale hydrogenproduksjonen på Uno X rett ved siden av. Her skal de dermed bidra til å produsere mer hydrogen, helt utslippsfritt. I kombinasjon med dette har de derfor gått til innkjøp av en firmabil med brenselcellemotor, som drives av hydrogen.

Vår hydrogenbil er et tydelig eksempel på hvordan det er mulig å utfordre gamle sannheter. Vi har skapt en positiv symbiose hvor miljøverstingene bygg og bil bidrar til løsningen ikke problemet, sier Mork videre.

Hydrogen er, sammen med batteridrevet elbil, ansett som en av løsningene for en klimavennlig transportsektor, og det er svært spennende at Asplan Viak velger å gå foran og ta et aktivt valg for en grønnere hverdag. Vi i Pure er stolte av å få jobbe med Asplan Viak.

Les mer om Asplan Viaks innkjøp og se bilder her.