Stine og Louise på Shared Value Summit 2017 i New York


Shifting the challenge of refugee migration into opportunities - maintain safe, inclusive and sustainable societies for all

Dette var tittelen på foredrag og ‘lab-session’ Louise Kjaer og Stine gjennomførte i New York  forrige uke. Shared Value Summit er en arena som samler 400 ledere fra hele verden. De fleste er fra USA, men mange fra både Asia, Afrika, Sør-Amerika og Europa har tatt turen for å få med seg det siste innen «Shared Value Initiativet» med Michael Porter og Mark Kramer i førersetet. Toppsjefene i Nesté, Wall Mart, Enel, Time, med flere er på plass, men det er også unge startups eller ledere av innovative, nystartede idéer i etablerte systemer.

Louise og Stines del var krevende – det er både politisk følsomt, mange som er ukjent med ‘området’ og dessverre få med mye erfaring. Det var vågalt av Shared Value Initiative å invitere oss inn. Blant over 100 søknader fra hele verden med ulike temaer for en ‘lab-session’, var vi en av de fire som ble valgt ut.

Shared Value handler om å skape verdier både for business og samfunn, på en og samme tid; hvordan løse utfordringer slik at det gagner begge parter og gjøre det lønnsomt. I dette miljøet er det lov å tjene penger på å ‘do good’ – det er faktisk det som er målet! Det er da løsningene blir bærekraftige.

Louise og Stine presenterte en case fra Uganda og en fra Norge, samt et utvalg andre caser, mer kjent fra omverdenen, som for eksempel prosjekter satt ut i live av Starbucks og IKEA. Det norske prosjektet er SOS Barnebyers ‘SAMMEN’. ‘SAMMEN’ skal bidra til at ungdom som har flyktet alene til Norge får den reelle muligheten de fortjener til å bli en del av sosiale nettverk og få venner. En ny modell som handler om å koble unge sammen, løse oppgaver sammen og lære hverandre å kjenne er tatt frem sammen med noen pilotkommuner. Flere kommuner inviteres nå inn. Det samme gjøres med partnere både fra ulike organisasjoner og fra næringslivet.

Pure er Shared Value Initiative sin ‘Affiliate’ i Norge og vi er de eneste sertifiserte Shared Value-rådgiverene i Norge.