Ellen Sofie Øgaard


Ellen Sofie Øgaard har flere års erfaring som rådgiver i Pure Consulting. I Pure har hun særlig erfaring fra å arbeide med strategiske prosesser, inkludert prosessdesign, kommunikasjon og workshop-fasilitering. Hun har arbeidet med selskaper som Ruter, Hurtigruten, Vinmonopolet, Tekna, samt Asker Kommune. Ellen har også stor kompetanse i det å aktivere sirkulær økonomi i praksis, blant annet som Circulab-sertifisert rådgiver.

Ellen brenner for samfunnsbygging, spesielt i skjæringspunktet mellom gründerskap, verdiskaping og bærekraft. Hun er fascinert av ressursforvaltning og ønsker å bruke karrieren sin på å endre samfunnsstrukturer som sikrer rettferdig og bærekraftig ressursforvaltning.

Ved siden av å jobbe i Pure er Ellen gründer av oppstartsbedriften FEEDup som skal bli det ledende sosiale nettverket for mat og oppskrifter og skal «nudge» forbrukere å kaste mindre mat. Hun er også daglig leder av den ideelle organisasjonen SHE=Precious som hjelper unge jenter i Nepal fra prostitusjon og menneskehandel til skolegang. Ellen grunnla SHE=Precious som 19-åring etter å ha bodd og jobbet fem måneder i landet.

Fra før har Ellen arbeidet i tankesmien Skaperkraft og Agnus Consulting, samt vært med på et prosjekt i Norsk-Russisk Handelskammer. Hun har en Bachelor of Business Administration fra Handelshøyskolen BI og MSc in Corporate Environmental Management fra University of Surrey der hun skrev masteroppgave om sirkulær økonomi.